Menu

HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ

TRUST HUNGARY ZRT

Lépés: 1 / 8

RÖNKVÁSÁRLÁS

A Trust hordókat kizárólag Magyarország vegyes erdeiből származó tölgyből készítjük. Csak a két, hordókészítésre leginkább alkalmas tölgyet használjuk, a Quercus Petraea-t és a Quercus Roburt. Ezek ugyanazok a fafajok, mint amik 1400 km-re nyugatra, Franciaország erdeiben nőnek. A kitermelési időszak októbertől áprilisig tart. A fakitermelés környezetbarát módon zajlik. Az erdőfelújítás felújító vágással, magvetéssel, vagy csemeteültetéssel történik. Magyarország területének 20%-át borítja erdő, aminek negyedén tölgyfa termesztése folyik. Ez, és a felelős erdőgazdálkodás, melyet a szocializmus 40 éve alatt is sikerült fenntartani, mindig biztosították, hogy kielégítő utánpótlás álljon rendelkezésre ebből az értékes nyersanyagból.

Lépés: 2 / 8

HASÍTOTT FA

A Trust magyar hordói kizárólag hasított dongából készülnek. Ez a nélkülözhetetlen lépés azzal kezdődik, hogy a rönköt megfelelő hosszúságú darabokra vágjuk, aztán ezeket a darabokat egy ék segítségével a szál mentén elhasítjuk. A hasítékból a dongának alkalmatlan részeket lefűrészeljük, majd kétszeri, darabonkénti ellenőrzést követően kerül az érlelő térre laza rakatokban. Ez az ősi folyamat továbbra is az egyetlen módja annak, hogy a dongából tökéletesen záró hordó készüljön és a tölgy integritását is megőrizzük.

Lépés: 3 / 8

ÉRLELÉS

A dongák két-három évig szabad levegőn száradnak, érlelődnek. Ennek során a szél, a nap és az eső hatására kimosódnak a zöld, nyers tanninok, észterek. A megfelelő szellőzést laza rakatokkal és a forgatással biztosítjuk.

Lépés: 4 / 8

ESŐZTETŐ ÖNTÖZÉS

A megfelelő érlelés érdekében folyamatosan figyelemmel kísérjük az időjárást és a dongák nedvességtartalmát. Száraz idő esetén friss, ivóvíz minőségű vízzel permetezzük a dongákat. A víz minőségét rendszeresen vizsgáltatjuk akkreditált laboratóriumban.

Lépés: 5 / 8

HORDÓKÉSZÍTÉS

A Trust hordó minden egyes összetevőjének alapos vizsgálata kulcsfontossággal bír a hordó készítés szempontjából. A tölgy tulajdonságainak pontos ismerete teszi lehetővé számunkra, hogy reprodukálható, megbízható hordókat készítsünk.

Lépés: 6 / 8

ELŐMELEGÍTÉS - ÖSSZEHÚZÁS

Ennek a lépésnek a segítségével alakítjuk ki a hordó végleges formáját. A dongákat száraz tölgyfából rakott tűz fölött melegítjük, klórmentes, lágyított és csírátlanított vízzel öntözzük és fokozatosan összehúzzuk, így lassan kialakul a hordó alakja.

Lépés: 7 / 8

PÖRKÖLÉS

A pörkölési folyamat hossza és intenzitása befolyásolja az aromákat és ízeket, amiket a hordó hozzáad a borhoz. A Trust egyedi pörkölési rendszere gondosan szabályozza a hőmérsékletet, pörkölési időt és hordó hőterhelését, ezáltal biztosítjuk a mélyreható alapos pörkölést és az egységes, reprodukálható profilt.

Lépés: 8 / 8

BEFEJEZÉS

Az abroncshúzók, célgépek, valamint a sok-sok kézi munka révén nyeri el a hordó a végső formáját. A hordó lezárása, illetve a gyártás utolsó lépései ugyanis nagyrészt élő munkát igényelnek. A minőséget egyrészt szemrevételezéssel ellenőrizzük, másrészt nyomáspróbának vetjük alá, ami a végtermék minősége szempontjából rendkívül fontos művelet.

A kiváló hordó előállításához szüntelen elkötelezettség szükséges a kimagasló minőség iránt.

A VEVŐI IGÉNYNEK LEGMEGFELELŐBB HORDÓHOZ VEZETŐ ÚT

Történelem során, a borászok generációi vásároltak a kádároktól hordókat. Kezdetben a hordókat csak a bor szállítására és tárolására használták. Később, ahogy a borászok megtapasztalták, hogy a hordók pozitívan befolyásolhatják a bor minőségét, kezdték kitüntetett figyelemben részesíteni a tölgyet azon fizikai és kémiai tulajdonságai miatt, amik a bor minőségét javítják.

1.

RÖNKVÁSÁRLÁS

A Trust hordókat kizárólag Magyarország vegyes erdeiből származó tölgyből készítjük. Csak a két, hordókészítésre leginkább alkalmas tölgyet használjuk, a Quercus Petraea-t és a Quercus Roburt. Ezek ugyanazok a fafajok, mint amik 1400 km-re nyugatra, Franciaország erdeiben nőnek.


Tovább...

2.

HASÍTOTT FA

A Trust magyar hordói kizárólag hasított dongából készülnek. Ez a nélkülözhetetlen lépés azzal kezdődik, hogy a rönköt megfelelő hosszúságú darabokra vágjuk, aztán ezeket a darabokat egy ék segítségével a szál mentén elhasítjuk.


Tovább...

3.

ÉRLELÉS

A dongák két-három évig szabad levegőn száradnak, érlelődnek. Ennek során a szél, a nap és az eső hatására kimosódnak a zöld, nyers tanninok, észterek.


Tovább...

4.

ESŐZTETŐ ÖNTÖZÉS

A megfelelő érlelés érdekében folyamatosan figyelemmel kísérjük az időjárást és a dongák nedvességtartalmát.


Tovább...

5.

HORDÓKÉSZÍTÉS

A Trust hordó minden egyes összetevőjének alapos vizsgálata kulcsfontossággal bír a hordó készítés szempontjából.


Tovább...

6.

ELŐMELEGÍTÉS - ÖSSZEHÚZÁS

Ennek a lépésnek a segítségével alakítjuk ki a hordó végleges formáját.


Tovább...

7.

PÖRKÖLÉS

A pörkölési folyamat hossza és intenzitása befolyásolja az aromákat és ízeket, amiket a hordó hozzáad a borhoz.


Tovább...

8.

BEFEJEZÉS

Az abroncshúzók, célgépek, valamint a sok-sok kézi munka révén nyeri el a hordó a végső formáját.


Tovább...

ÉS MÁR EL IS KÉSZÜLT A TRUST HORDÓ

Egyedi ízek, összetéveszthetetlen ízvilág. Csak bor kell hozzá…